Existují nějaké automatizované nástroje pro zálohování bez výpadku?
Zajímalo by mě, jestli existují nějaké automatizované nástroje, které by umožnily zálohovat data na serverech bez toho, aby došlo k jakémukoliv výpadku. Vím, že zálohování je nesmírně důležité, zvlášť když pracujeme s citlivými informacemi nebo běžíme na živých serverech, kde je každá minuta bez dostupnosti prostě problém. Slyšel jsem o různých metodách, jako jsou snapshoty a replikace, ale nejsem si jistý, jak to celé funguje a co by bylo nejvhodnější pro naše potřeby. Je možné provádět zálohy v reálném čase a jaké nástroje byste doporučili? Něco, co by se dalo snadno nastavit a používat i pro méně zkušené uživatele. Dále by mě zajímalo, jestli jsou nějaké konkrétní softwary nebo služby, které byste doporučili pro malé firmy nebo dokonce i pro jednotlivce, kteří chtějí mít svá data v bezpečí. Setkal se někdo z vás s problémy při používání těchto nástrojů? Jaké máte zkušenosti s implementací a údržbou automatizovaných zálohovacích systémů? Rád bych slyšel názory někoho, kdo má praktické zkušenosti.