Jak mohu zrychlit virtuální server v cloudu?
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit, jak zlepšit výkon mého virtuálního serveru v cloudu. Mám pocit, že se mi pomalu načítají stránky a i aplikace běží tak nějak v útlumu. Zkoušel jsem něco málo optimalizovat, ale moc výsledků to nepřineslo. Přemýšlím, jestli by pomohlo zvýšit kapacitu RAM nebo možná upgradovat CPU, ale nevím, co by bylo nejlepší řešení. Má smysl přejít na jiného poskytovatele cloudových služeb, nebo se raději zaměřit na konfiguraci stávajícího serveru? Co třeba nastavení disků – používám SSD disky, ale nemám ponětí, jestli je to dostatečné pro moje potřeby. A co taková optimalizace databáze? Měl bych se na to zaměřit víc, nebo jsou i jiné faktory, které mohou zpomalovat server? Možná je to i otázka nastavení sítě. Jak zkontrolovat latenci a propustnost? Omlouvám se za množství otázek, ale opravdu mě zajímá, co všechno mohu udělat pro zrychlení a zefektivnění provozu mého virtuálního serveru. Budu vděčný za jakoukoli radu nebo tipy, které by mi mohly pomoci vyřešit tento problém.