Kdy je nejlepší použít sticky sessions při load balancingu?
Zajímalo by mě, kdy je vlastně nejlepší použít sticky sessions při load balancingu? Slyšel jsem, že to může být užitečné, ale nejsem si úplně jistý, v jakých situacích by to mělo smysl. Například, pokud mám aplikaci, která si ukládá informace o uživatelských relacích, jako jsou nákupní košíky nebo uživatelská nastavení, měl bych zvolit sticky sessions, aby se uživatelé vždy dostali na stejný server? Co když mám hodně serverů a chci optimalizovat výkon? Nebo je lepší se vyhnout sticky sessions kvůli škálovatelnosti a flexibilitě? A co třeba aplikace, které mají velký provoz – tam by to mohlo být problematické? Jak to funguje v praxi, pokud bych měl servery v cloudu s různými geografickými lokalitami? Mám pocit, že použití sticky sessions může mít své výhody, ale také nevýhody. Jaké jsou tedy doporučené scénáře pro jejich nasazení? A co udělat, pokud server selže – jak pak zajistit, aby uživatelé byli správně přesměrováni na jiný server bez ztráty dat? Byl bych rád za názory a zkušenosti od ostatních administrátorů, kteří se s tímto tématem setkali.