Kdy je čas přejít na pokročilé metody load balancingu?
Zajímalo by mě, kdy je ten správný moment, abych začal přemýšlet o pokročilých metodách load balancingu. Momentálně používám základní metody, které mi pomáhají rozložit zátěž mezi servery, ale občas mám pocit, že už to nestačí. Mám několik serverů, které se starají o různé aplikace, a občas se stává, že některé z nich mají zbytečně vysokou zátěž, zatímco jiné jsou skoro nevyužité. Když jsem slyšel o pokročilých technikách jako je například sticky sessions nebo dynamic load balancing, přemýšlel jsem, jestli už nejsem na čase něco takového implementovat. Jaké faktory bych měl zvážit? Myslíte si, že výkon serverů a jejich zatížení by měly být jediné ukazatele pro přechod na složitější metody? Nebo existují i jiné signály, které by mi měly napovědět, že už je čas to vzít do rukou a začít hledat nová řešení? Také by mě zajímalo, jestli je lepší implementovat tyto metody v rámci cloudové infrastruktury nebo se držet fyzických serverů. Rozhodně vím, že se objevují nové technologie a trendy v oblasti load balancingu a chtěl bych být informovaný. Jaké máte zkušenosti s přechodem na pokročilé metody? Co byste doporučili někomu, kdo váhá a snaží se najít rovnováhu mezi náklady a potřebami?