Jak začít s migrací na IPv6, když už mám nastavený IPv4?
Myslím, že se tu určitě najdou lidi, kteří se orientují v síťových technologiích a mohli by mi s tím pomoct. Mám doma i v práci nastavené IPv4 adresy. Všechno funguje jak má, ale už delší dobu slyším o IPv6 a o tom, jak je důležité na něj přejít. Takže bych se chtěl zeptat, jak vlastně začít s migrací na IPv6? Jaké kroky bych měl udělat, abychom mohli mít obě verze protokolu, tedy i IPv4 i IPv6, v našem síťovém prostředí? Co všechno to obnáší? Potřebuji nějaké speciální zařízení nebo software? A co třeba naše stávající servery a služby? Bude potřeba něco přenastavovat nebo je možné to udělat tak, aby to proběhlo hladce? Jaké jsou nejlepší postupy pro přechod na IPv6 a na co si dát pozor? Zajímalo by mě také, jestli je nutné mít vše přepnuté na IPv6 hned teď, nebo můžeme ještě nějakou dobu fungovat s IPv4. Jaké jsou výhody přechodu a je nějaký konkrétní případ, kdy by nám to skutečně pomohlo? Omlouvám se za ty otázky, ale nejsem si vůbec jistý, jak začít a potřeboval bych nějaké rady nebo tipy od těch, kteří už mají s migrací zkušenosti. Děkuju moc!