Jak zjistím, jestli mám IPv6 od poskytovatele?
Přemýšlím, jak bych mohl zjistit, jestli můj poskytovatel internetu mi přiřadil IPv6 adresu. Slyšel jsem, že spousta lidí už na to přešla, ale já vlastně nevím, jak to ověřit. Můžu se nějak podívat na nastavení mého routeru nebo počítače? Vím, že IPv4 je stále běžná, ale četl jsem, že IPv6 je budoucnost a chtěl bych mít jistotu, že mám také tuto modernější verzi. Mám Windows, tak jestli existuje nějaký jednoduchý příkaz v příkazovém řádku, který by mi mohl pomoci to zjistit? Také se snažím najít informace o tom, co vlastně IPv6 obnáší a jaké jsou výhody oproti staršímu systému. Nechci se do toho moc zamotávat, ale rád bych věděl, jestli by mi měl poskytovatel nabídnout nějaké nastavení pro IPv6. Zkusil jsem se dívat na webové stránky svého ISP, ale tam to vypadá jako labyrint a informace jsou dost matoucí. Někdo mi říkal, že stačí navštívit určité stránky nebo vybavení jako je traceroute nebo ping, ale nejsem si jistý, jak to celé funguje. Máte prosím nějaké tipy nebo rady, jak na to? Jak poznám, jestli mám IPv6 a co s tím dál? Děkuji předem za pomoc!