Kdy bych měl přejít na moderní kontrolery přístupu?
Zdravím všechny, poslední dobou hodně přemýšlím o tom, kdy vlastně nastane ten správný čas přejít na moderní kontrolery přístupu ve své serverovně. Vím, že technologie se neustále vyvíjejí a starší systémy už nemusí poskytovat takovou úroveň bezpečnosti a efektivity jako ty nové, ale co si budeme nalhávat, investice do modernizace může být značná. Jak poznám, že už je to vážně potřeba? Je mi jasné, že pokud se v systému začnou objevovat častější problémy, nebo když už se mi nedostává funkcí pro správu uživatelů a zařízení, tak by to mohlo být varovné znamení. Ale co třeba kompatibilita s novými technologiemi? Když si vezmu, jak rychle se mění standardy v oblasti zabezpečení a autentizace, je rozumné čekat, až se mi stávající systém úplně rozpadne? Taky si říkám, jestli existují nějaké konkrétní ukazatele nebo metriky, které bych měl sledovat, abych zjistil, jestli můj stávající kontroler přístupu zvládá zátěž a zabezpečení. Co když budu mít jen pár uživatelů, má cenu přecházet na nový systém? Nebo je lepší počkat na chvíli, kdy těch uživatelů bude víc? Jak to máte vy? Jaké máte zkušenosti s přechodem na moderní kontrolery přístupu? Děkuju za vaše názory.