Jak vylepšit výkon mých bezdrátových serverů?
Zajímalo by mě, co všechno mohu udělat, aby moje bezdrátové servery fungovaly lépe. Mám několik serverů, které používám pro různé projekty a čím dál víc si uvědomuji, že někdy to s připojením vypadá jako na horské dráze. Někdy jsou rychlosti skvělé, ale pak přijde chvíle, kdy se všechno začne trhat a já vůbec nevím, co s tím. Myslím, že dělám nějaké základní chyby, ale nevím přesně jaké. Možná je to špatným umístěním serverů? Nebo by pomohlo zainvestovat do lepšího routeru či přístupového bodu? Taky jsem slyšel něco o tom, že může pomoci změnit kanál Wi-Fi nebo dokonce použít nějaké rozšíření signálu. A co třeba firmware? Je nutné ho pravidelně aktualizovat nebo to lze nechat být? Jak moc je důležité mít kvalitní antény a zda by mi nějak pomohly? Snažím se také pochopit, jestli by nebylo lepší přejít na jinou frekvenci jako 5 GHz místo 2.4 GHz. Když už jsme u toho, jak moc je důležitý výběr správného protokolu pro komunikaci mezi servery? Rád bych znal názory ostatních a tipy na to, co všechno bych měl zvážit při optimalizaci výkonu mých bezdrátových serverů.