Která platforma je levnější, Google Cloud nebo DigitalOcean?
Tak jsem se rozhodl, že bych chtěl rozjet nějaký projekt a potřebuji serverové řešení. V poslední době se hodně mluví o různých cloudových platformách a já přemýšlím, která z nich je vlastně levnější. Mám na mysli hlavně Google Cloud a DigitalOcean, protože jsem o obou slyšel spoustu dobrého. Zajímá mě, jaké máte zkušenosti s cenovými modely těchto dvou poskytovatelů. Myslím, že Google Cloud má určitě spoustu funkcí a flexibilitu, ale občas mám pocit, že ty ceny mohou vylétnout do nebeských výšin, když člověk zapne různé služby. Na druhou stranu DigitalOcean se mi vždycky jevil jako taková jednodušší a přímočařejší volba, ale co když si nakonec uvědomím, že mi tam chybí některé pokročilejší možnosti? Jak se to vlastně liší z pohledu nákladů? Mohli byste mi prosím poskytnout nějaké porovnání nebo vaše osobní zkušenosti ohledně toho, jak se jednotlivé ceny liší? A co třeba skryté poplatky nebo něco podobného? Je lepší se držet DigitalOcean pro menší projekty nebo se raději pustit do Google Cloudu i za cenu možných vyšších výdajů v budoucnu? Jak to vidíte vy? Díky moc!