Jak spojit starý server bezdrátově?
Chtěl bych se zeptat, jak to vlastně udělat, když mám starý server a chci ho připojit k internetu bezdrátově. Mám doma nějaké staré vybavení a nevím, jestli to zvládnu s tím, co mám. Můžete mi prosím říct, co všechno budu potřebovat? Myslím, že bych potřeboval nějakou bezdrátovou kartu, ale nevím, jestli je lepší koupit novou nebo použít něco z toho, co už mám. Jaké jsou možnosti? Potřebuji nějak speciální software nebo nastavení? A co bezpečnost? Jak se mám postarat o to, aby byl můj server chráněný při připojení k wifi? Zkoušel jsem už několik věcí, ale zatím se mi to nedaří. Také bych rád věděl, jestli je možné připojit server bezdrátově k routeru na druhém konci bytu, nebo jestli je lepší použít nějaký extender nebo powerline adaptéry. Jaká jsou pro a proti různých řešení? Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké specifické nastavení v BIOSu nebo v operačním systému, které bych měl změnit. Mám na serveru nainstalovaný Linux a nevím, jestli je to problém. Také nevím, jak zkontrolovat, jestli je bezdrátová síť správně nastavena a funguje tak, jak má. Omlouvám se za tolik otázek najednou, ale snažím se to pochopit a udělat to správně. Děkuji moc za jakoukoliv radu!