Co dělat, když se nedaří automaticky spravovat bezdrátové servery?
Přemýšlím, co vlastně mám dělat, když se mi nedaří spravovat ty bezdrátové servery automaticky. Zkoušel jsem různé nástroje a programy, ale pořád se mi nedaří to nastavit tak, aby to fungovalo hladce. Všechny ty příručky a tutoriály na internetu jsou sice fajn, ale když přijde na praxi, tak mám pocit, že se to vždycky nějak zadrhne. Nejdřív jsem zkoušel plánovat úkoly v systému, ale ten mi buď nefungoval vůbec, nebo se objevily chyby, které jsem nedokázal vyřešit. Může být problém v tom, že nemám dostatečné znalosti v oblasti skriptování? Zkoušel jsem i nějaké open-source řešení, ale stejně jsem narazil na spoustu překážek. Co mi pomůže? Je lepší obrátit se na profesionály, nebo je možné si to všechno zvládnout sám? Jaké kroky bych měl podniknout, abych konečně dostal ty bezdrátové servery do stavu, kdy bude jejich správa jednoduchá a efektivní? Taky by mě zajímalo, jestli existují nějaké tipy na optimalizaci procesů správy serverů, nebo jaké nástroje by mohly fungovat lépe než ty, co jsem už vyzkoušel. Někdo má s tímhle zkušenosti? Jak jste to řešili vy a co byste doporučili mně?