Jak mohu zjistit, proč mi server padá?
Mám velký problém se svým serverem a už si s tím nevím rady. Často mi padá, a já vůbec nechápu, co ho k tomu vede. Zkoušel jsem kontrolovat logy, ale nic moc jsem z nich nezjistil. Přijde mi, že to padá bez varování a většinou v nejméně vhodnou dobu. Předtím jsem měl server nastavený úplně stejně a fungoval bez problémů, takže tohle je pro mě novinka. Mám pocit, že by to mohlo souviset s nějakým přetížením nebo možná s nějakou chybou v konfiguraci, ale jak to ověřit? Existují nějaké konkrétní nástroje nebo techniky, které bych měl použít k diagnostice problémů? Měl bych se podívat na výkon serveru během těch výpadků? Jak to vlastně udělat, abych získal nějaké smysluplné informace? Napadlo mě také, jestli to nemůže být způsobeno nějakým útokem, protože jsem slyšel o DDoS a jiných problémech, které mohou způsobit pády serverů. Jak poznám, jestli je můj server pod útokem? A co třeba zabezpečení - měl bych prověřit něco ohledně firewallu nebo aktualizací softwaru? Kde začít a jak postupovat, abych zjistil příčinu těchto výpadků? Pokud máte někdo zkušenosti s podobnými problémy nebo víte, co by mohlo pomoci, budu rád za každou radu.