Jak začít s migrací serveru na novou hardwarovou platformu?
Migrace serveru na novou hardwarovou platformu se mi zdá jako obrovský krok, ve kterém bych potřeboval trochu nasměrovat. Někde jsem četl, že to může zahrnovat spoustu kroků a plánování, ale kde vlastně začít? Mám několik serverů, které potřebuju přesunout na novější hardware, a přitom chci zajistit, aby všechno běželo hladce a bez výpadků. Jaké jsou nejlepší postupy pro tento typ migrace? Jakým způsobem zkontrolovat, zda je nový hardware kompatibilní se softwarem, který používám? A co zálohování dat, je nutné zálohovat všechno nebo stačí jen některé části? Zajímalo by mě také, jestli se vyplatí použít nějaké specializované nástroje nebo software pro tuto migraci, nebo je lepší vše provést ručně. Uvažoval jsem o tom, že bych mohl udělat i testovací migraci na jiném serveru, ale jak to udělat co nejefektivněji? Jaké jsou rizika, na která bych si měl dávat pozor během celého procesu migrace? Mám také obavy ohledně přechodu na novou platformu – co když se něco pokazí a já nebudu mít k dispozici žádné staré servery? Jak dlouho by taková migrace mohla trvat a co všechno bych měl mít připravené předem? Budu opravdu vděčný za jakékoli tipy nebo rady od těch, kteří už s tímto procesem mají zkušenosti, protože to vypadá jako docela komplexní úkol.