Jak optimalizovat Hadoop pro nejlepší výkon?
Pokud se zabýváte Hadoopem, určitě víte, že jeho optimalizace je klíčová pro efektivní zpracování velkého množství dat. Mám pár otázek ohledně toho, co všechno bych měl udělat, abych zajistil, že můj Hadoop cluster bude fungovat na maximum. Za prvé, jakým způsobem bych měl nastavit konfiguraci, aby se minimalizovala latence a zvýšil průchodnost dat? Mám se zaměřit na konkrétní parametry v souboru hdfs-site.xml nebo yarn-site.xml? Také mě zajímá, jak důležité je správné rozdělení dat mezi uzly, abych předešel neefektivním operacím a udržel vysokou dostupnost. Jaké nástroje nebo techniky jsou doporučovány pro monitorování výkonu a detekci potenciálních problémů v reálném čase? Co byste doporučili udělat pro optimalizaci MapReduce úloh? Mám se zaměřit na velikost bloků, počet map a reduce tasků, nebo je tu něco jiného, co bych měl vzít v úvahu? Jaký vliv má paměť a CPU na výkon celého systému a jakým způsobem to mohu vyladit? A co storage layer – měl bych se podívat na možnosti jako HBase nebo jiné databáze, které by mohly zlepšit výkon? Rád bych také věděl, jaké jsou nejlepší praktiky při spravování zabezpečení v Hadoopu – to může mít vliv na výkon i spolehlivost. Existují nějaké tipy nebo triky, které byste doporučili pro efektivnější správu clusteru? Děkuji za jakékoli rady či zkušenosti!