Jaké jsou nejlepší triky pro optimalizaci výkonu při práci s Apache Spark?
Chtěl bych se zeptat, jaké jsou podle vás nejlepší triky a tipy pro optimalizaci výkonu při práci s Apache Spark? Zkouším různé metody, ale mám pocit, že stále nejsem na maximum. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní nastavení nebo techniky, které pomáhají zrychlit zpracování dat, protože mám občas problémy s tím, že se mi aplikace zpomalují, když pracuji s velkými objemy dat. Slyšel jsem něco o tom, že správné rozdělení dat a použití cache může udělat velký rozdíl. Jaké máte zkušenosti s tímto? Jakým způsobem je nejlepší konfigurovat Spark prostředí? Měli byste doporučit nějaké parametry, které by mohly výrazně zlepšit výkon? Taktéž by mě zajímalo, jestli je důležité optimalizovat SQL dotazy v rámci Spark SQL. Jakou roli hrají partitioning a bucketing v tomto procesu? A co třeba memory management ve Sparku? Jak se dá efektivně využít dostupná paměť? Určitě bych ocenil i nějaké rady ohledně ladění výkonu a monitoring nástrojů, které vám fungovaly dobře. Děkuji předem za jakékoli informace!