Jak můžu virtualizovat svoje servery pro lepší dostupnost?
Zajímalo by mě, jakým způsobem mohu virtualizovat svoje servery, abych zajistil jejich lepší dostupnost? Mám na mysli především to, když se některý server porouchá nebo dojde k nějakému výpadku, abych byl schopný rychle přepnout na jiný server a minimalizoval tak dopad na provoz. Rád bych věděl, jaké technologie a nástroje jsou v tomhle ohledu nejefektivnější. Mám už nějaké základní servery nastavené a uvažuji o přechodu na virtualizaci. Poslední dobou hodně slyším o hypervizorech, jako je VMware nebo Hyper-V, ale neznám úplně rozdíly a nevím, co by pro mě bylo lepší. Co všechno bych měl zvážit při plánování virtualizace? Jaký hardware potřebuji? Jak to funguje s licencemi? A co zálohování virtuálních strojů? Je to komplikované? Navíc mě zajímá, jestli je možné mít víc než jen jeden hypervizor a jestli se vyplatí mít více fyzických serverů pro virtualizaci. V podstatě hledám nějaké osvědčené postupy a tipy od těch, kteří už mají s virtualizací zkušenosti. Budu moc rád za všechny rady a zkušenosti, které byste mohli sdílet.