Jak nastavit SSH klíče bez zadávání hesla?
Před pár dny jsem se pokoušel nastavit SSH přístup k mému serveru a narazil jsem na problém, který mě nenechává spát. Slyšel jsem, že je možné nastavit SSH klíče tak, aby nebylo nutné zadávat heslo pokaždé, když se připojuji k serveru. Ale nevím, jak na to. Zkoušel jsem postupovat podle různých návodů, ale buď jsem se ztratil v detailech, nebo mi něco nefungovalo. Ta představa, že bych mohl mít bezpečný a rychlý přístup k serveru bez neustálého zadávání hesla, je pro mě velmi lákavá. Mám generované klíče a chci se ujistit, že je správně nasadím na server a že všechno bude fungovat tak, jak má. Co přesně musím udělat, abych to nastavil? Jaké konkrétní kroky bych měl dodržet? Mám obavy, že bych mohl udělat nějakou chybu a pak by mi třeba přístup k serveru úplně nefungoval. Také by mě zajímalo, jestli jsou nějaké bezpečnostní doporučení nebo doporučené postupy, které bych měl dodržet, abych se ujistil, že moje SSH klíče jsou bezpečné a správně nakonfigurované. Mohli byste prosím podrobně popsat celý proces? Klidně i pro začátečníka jako jsem já, protože si nejsem úplně jistý těmi technickými detaily. Budu moc vděčný za jakékoliv rady nebo tipy!