Jak obnovit smazaná data ze serveru?
Mám problém, který mě dost trápí. Nedávno jsem omylem smazal důležité data ze serveru a teď nevím, co s tím. Zatím jsem zkoušel různé věci, ale nic nefunguje tak, jak bych si přál. Uložil jsem na serveru hodně souborů a teď je to všechno pryč. Mám pocit, že by se dalo něco udělat, ale nevím, kde začít. Zkoušel jsem obnovit z poslední zálohy, ale bohužel nemám aktuální zálohu, takže to není cesta, kterou bych mohl použít. Napadlo mě, jestli existují nějaké specializované programy nebo nástroje na obnovu dat, které se dají použít přímo na serveru? Nebo jestli je třeba kontaktovat odborníka? Jaké jsou vlastně šance na úspěšnou obnovu dat v takovém případě? Já jsem spíš začátečník a moc se v těchto věcech nevyznám. Může někdo doporučit nějaké konkrétní kroky, které bych měl udělat? A co je nejdůležitější – jaká rizika mohou obnova dat přinášet? Rád bych věděl, zda je možné ztratit ještě víc dat během pokusu o obnovu. Každopádně bych byl vděčný za každou radu nebo zkušenost s podobným problémem. Díky moc za pomoc!