Jaké jsou hlavní bezpečnostní rizika při použití Dockeru?
Zajímalo by mě, jaká jsou hlavní bezpečnostní rizika spojená s používáním Dockeru. Slyšel jsem, že kontejnery mohou být v některých případech zranitelné a že manipulace s nimi vyžaduje určitou úroveň dovedností, jinak se mohou objevit různé problémy. Rád bych věděl, jaké konkrétní hrozby by mě mohly potkat při nasazení aplikací v kontejnerech. Mám obavy ohledně zabezpečení dat a toho, jak je to s izolací kontejnerů – mohu se spolehnout na to, že budou oddělené, nebo existuje nějaká možnost, že by se mohly navzájem ovlivnit? A co možnosti útoků typu privilege escalation nebo exploitace zranitelností v obrazech? Jak bych měl správně spravovat oprávnění a uživatelské účty, abych minimalizoval rizika? Také mě zajímá, co je potřeba mít na paměti při přenosu obrazů mezi registry a jak zajistit, aby nedošlo k manipulaci s nimi. Existují nějaké osvědčené postupy pro zabezpečení Docker prostředí, které byste doporučili, nebo na co si mám dávat pozor? Případně jaké nástroje by mohly pomoci odhalit potenciální bezpečnostní problémy ve mých kontejnerových aplikacích?