Jak zvýším propustnost svého API pro více uživatelů?
Mám problém se svým API a jeho propustností. Jak se blížím k hustému provozu, začínám si všímat, že se moje API stává pomalejším a v některých případech dokonce přestává reagovat. Zatímco dříve jsem měl pouze několik málo uživatelů, nyní jich mám mnohonásobně víc a je jasné, že to začíná ovlivňovat výkon. Mám pocit, že můj server se nedokáže vyrovnat s tímto nárůstem. Zkoušel jsem optimalizovat některé dotazy do databáze a také jsem provedl pár úprav na serverové straně, ale stále to není dostačující. Četl jsem něco o cachování a load balancingu, ale nejsem si úplně jistý, jaké konkrétní kroky bych měl podniknout. Co všechno bych měl zvážit? Jaké technologie nebo postupy by mi mohly pomoci zvýšit propustnost? Existují nějaké nástroje, které bych měl používat pro monitorování výkonu? Jak se efektivně spravuje zátěž na serveru? Chci, aby moje API zvládalo více požadavků současně bez toho, abych musel neustále zvyšovat kapacitu serveru. Jaké jsou nejlepší praktiky, které byste doporučili pro optimalizaci API? Děkuji za jakoukoli radu alebo tipy.