Kdy je lepší mít statickou IP adresu pro server?
Uvažuju o tom, jestli si mám pořídit statickou IP adresu pro svůj server. Zatím mám dynamickou, ale občas mi to dělá problémy, protože když se adresa změní, tak se mi ztrácí připojení k serveru a musím všechno nastavovat znovu. Nejde jen o to, že bych chtěl mít server dostupný neustále, ale také plánuju provozovat nějaké služby jako je webhosting nebo herní servery a nechci, aby hráči museli pokaždé hledat novou IP adresu. Takže mě zajímá, jestli je opravdu výhodné mít tu statickou IP, nebo se dá žít i s tím dynamickým přidělováním. Co všechno to obnáší? Jaké jsou výhody a nevýhody? Slyšel jsem, že u některých poskytovatelů internetu to může být dražší, a tak by mě zajímalo, jestli se to vyplatí investovat do té statické IP adresy. A co bezpečnost? Je lepší mít statickou IP z pohledu ochrany proti útokům? Jak to funguje, když se třeba rozhodnu svou adresu změnit? Bude to složitější než s tou dynamickou? Určitě bych ocenil nějaké názory a zkušenosti ostatních, kteří se s tím už setkali.