Co dělat, když mi nefunguje DNS?
Zdravím všechny, mám takový problém a nevím, co s tím. Včera mi najednou přestaly fungovat všechny webové stránky na mém počítači. Když se pokusím otevřít jakoukoliv stránku, dostanu jen tu ošklivou chybu, že DNS server není dostupný nebo něco podobného. Zkoušel jsem restartovat router i počítač, ale nic nepomohlo. Internet jako takový mi funguje, protože aplikace jako Skype a další služby běží bez problémů. Ovladače mám aktuální a nemám žádný antivirus, který by to mohl blokovat. Mám podezření, že by mohl být problém s DNS nastavením, ale netuším, jak na to. Zkoušel jsem změnit DNS servery na Google DNS (8.8.8.8 a 8.8.4.4), ale situace se nezlepšila. Někdo mi říkal, že bych měl zkontrolovat soubor hosts v systému Windows, ale nejsem si jistý, jak na to. Může to mít nějakou souvislost s poskytovatelem internetu? Nebo je možné, že někde ve směrovači se něco pokazilo? Jsem si jistý, že jsem tam nic neměnil. Měl jsem i nějaké problémy s Wi-Fi signálem před pár dny, takže jestli to má nějakou souvislost? Každopádně už jsem z toho docela frustrovaný a nevím si rady. Prosím o radu, co mám dělat dál nebo jak zjistit, kde se přesně stala chyba.