Jak si napsat vlastní skript v Pythonu na sledování výkonu serveru?
Zajímá mě, jak bych si mohl napsat vlastní skript v Pythonu pro sledování výkonu serveru. Jsem začátečník a zatím jsem se s Pythonem moc nekamarádil, ale mám chuť se do toho pustit. Potřeboval bych, aby ten skript uměl sledovat základní parametry jako CPU, RAM a možná i diskový prostor. Co byste doporučili jako nejlepší způsob, jak začít? Mám se podívat na nějaké existující knihovny, nebo je lepší napsat něco úplně od nuly? A co takhle nějaké tipy na to, jak udělat ten skript efektivní? Slyšel jsem něco o knihovnách jako psutil, ale vůbec nevím, jak je použít. Jakým způsobem bych mohl data ukládat a případně je vizualizovat? Bude to složité? Co byste doporučili pro začátečníka, jaké jsou nejlepší praktiky a na co si dát pozor? Taky by mě zajímalo, jestli je lepší zapisovat výsledky do souboru nebo rovnou do nějaké databáze. A když už mluvíme o databázích, kterou byste doporučili pro takový projekt? Bude mi stačit SQLite, nebo se vyplatí jít do něčeho robustnějšího jako MySQL či PostgreSQL? Budu rád za každou radu, jakmile se do toho pustím a začnu experimentovat, tak se snad učit budu rychleji.