Co mám dělat, když server nekomunikuje se sítí a já nevím proč?
Narazil jsem na problém, který mě trápí už nějakou dobu. Mám server, který by měl být online a připojený k síti, ale zdá se, že nekomunikuje. Vůbec netuším, co se děje! Zkoušel jsem restartovat server i router, ale nic to nezměnilo. Když se pokusím pingnout server z jiného zařízení v síti, dostávám timeouty. Takže je jasné, že něco není v pořádku. Zkontroloval jsem kabely, vypadá to, že jsou v pořádku. Pak jsem se podíval na nastavení sítě na serveru a vypadá to, že IP adresa je správně přiřazená. Taktéž jsem zkontroloval firewall a zdá se, že nic nesblokuje připojení. Mám podezření, jestli není problém s DNS nebo s nějakým nastavením v síti, ale nejsem si jistý. Už jsem zkusil všechno možné a cítím se bezradně. Co bych měl udělat dál? Jak bych mohl zjistit, kde je přesně problém? Existují nějaké diagnostické nástroje nebo příkazy, které bych měl vyzkoušet? Jsem celkem nováček v této oblasti a bojím se, že něco přehlížím. Může mi někdo poradit, jak tohle vyřešit? Co mám ještě zkontrolovat nebo co bych mohl udělat jinak? Děkuji za jakoukoli pomoc!