Jak moc ovlivňuje porucha disku dostupnost našich webových aplikací?
Jsem si vědom, že v dnešní době je provozování webových aplikací stále intenzivnější a spolehlivost serverů hraje klíčovou roli. Nedávno jsem narazil na problém, kdy se mi zdálo, že některé mé aplikace začaly běhat pomalu nebo dokonce úplně vypadly. Po konzultaci s technikem mi bylo řečeno, že to může mít co do činění s poruchou disku. Ale jak moc vlastně může porucha disku ovlivnit přístupnost mých webových aplikací? Hlavně mě zajímá, zda to znamená, že pokud dojde k nějaké chybě na disku, budou všechny moje aplikace okamžitě nedostupné, nebo je to složitější? Co všechno může taková porucha způsobit? Myslím tím nejen samotný výpadek, ale i možné ztráty dat a dobu potřebnou na obnovu. A co zálohy? Jaký vliv mají na to, když dojde k poruše disku? Jaké jsou nejlepší postupy pro minimalizaci rizika v případě, že disk selže? Měli bychom mít nějaký plán pro takové situace? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních, kteří už něco podobného zažili. Jak se s tím vyrovnávají a co doporučují?