Jak zjistit, jestli se mi vyplatí přesunout aplikace do hybridního cloudu?
Mám takovou otázku ohledně hybridního cloudu a přemýšlím, jestli by pro mě bylo výhodné přesunout naše aplikace do takového prostředí. Jak vlastně zjistit, zda se mi to vyplatí? Mám už nějaké zkušenosti s tradičními servery, ale tenhle koncept hybridního cloudu mi přijde trochu komplikovaný. Nejdřív jsem si říkal, že bych mohl začít s nějakou malou aplikací, abych zjistil, jak to funguje, ale pak jsem si uvědomil, že je tu víc faktorů, které je třeba zvážit. Uvažoval jsem o nákladech na migraci a provoz. Co když se mi to vůbec nevyplatí a budu jenom plýtvat penězi? Jaké jsou klíčové věci, na které bych se měl zaměřit při porovnání nákladů a benefitů? A co bezpečnost? Můžu si být jistý, že moje data budou v hybridním cloudu v bezpečí? Co třeba škálovatelnost – je to opravdu tak jednoduché jako s klasickými servery? A co výkonnost? Nechci, aby se moje aplikace začaly zpomalovat nebo měly problémy s latencí. Někdo říká, že hybridní cloud může zlepšit výkon díky lepší dostupnosti zdrojů, ale jak to vlastně funguje v praxi? Také by mě zajímalo, jak je to s údržbou – je náročnější než u tradičních serverů? Zkrátka, existují nějaké konkrétní metriky nebo ukazatele, podle kterých bych mohl posoudit, jestli mám jít do hybridního cloudu nebo zůstat u starého dobrého modelu? Budu opravdu schopen plně využít výhod hybridního cloudu nebo budu mít jen další starosti navíc? Rád bych slyšel názory lidí, kteří mají s tímto přechodem nějaké zkušenosti.