Jak začít s kontejnerizací mikroservisů na Dockeru?
Přemýšlím o tom, jak začít s kontejnerizací mikroservisů, ale nějak se v tom ztrácím. Docker jsem slyšel hodně chvály, ale nevím přesně, jak to celé uchopit. Jaké jsou první kroky, které bych měl udělat, abych se do toho dostal? Mám už nějaké znalosti o tom, co jsou mikroservisy, ale nikdy jsem nepracoval s kontejnery. Vím, že Docker je nástroj pro správu kontejnerů, ale jak to vlastně funguje? Jak si vytvořím svůj první kontejner a co všechno k tomu potřebuji? Slyšel jsem něco o Dockerfile a imagích, ale jestli nejsem úplně mimo? Jaké jsou nejlepší praktiky nebo tipy pro někoho, kdo začíná? A co dokumentace? Je dobré se na něco konkrétního zaměřit nebo je lepší začít experimentovat a učit se za pochodu? Mám strach, že když do toho skočím bez přípravy, tak se ztratím a nepodaří se mi dostat mikroservisy do produkce. Bude třeba mít nějaký server nebo stačí používat lokální prostředí pro testování? Jak mohu integrovat Docker s dalšími nástroji nebo frameworky, které používám? Rád bych se dozvěděl i o nějakých jednoduchých příkladech použití. Jestli máte nějaké tipy nebo odkazy na zdroje, kde by mi to mohli lépe vysvětlit, budu moc vděčný.