Existují nějaké nástroje AI pro optimalizaci výkonu serveru?
Zdravím všechny, hledám nějaké informace ohledně nástrojů, které by mi mohly pomoci s optimalizací výkonu serveru. V poslední době jsem slyšel o umělé inteligenci a jejím využití v oblasti správy serverů, ale nejsem si úplně jistý, co všechno to obnáší. Zajímalo by mě, jestli existují specifické aplikace nebo softwary, které by mohly analyzovat výkon serveru a navrhnout zlepšení. Například něco, co by dokázalo sledovat zatížení CPU, RAM nebo diskového prostoru a na základě těchto informací automaticky doporučit opravy nebo úpravy. Měl jsem na mysli i možnosti automatizace procesů jako je škálování a správa zdrojů. Taktéž by mě zajímalo, jestli někdo z vás už má zkušenosti s nějakým konkrétním nástrojem a mohl by se podělit o názory nebo doporučení. Jaké funkce by měly být klíčové při výběru takového AI řešení? Může AI vůbec výrazně zlepšit efektivitu serveru nebo je to spíš marketingová bublina? Rád bych se dozvěděl víc o tom, co je k dispozici a jak to může pomoci nejen mě, ale i ostatním, kteří se snaží optimalizovat své servery. Díky za odpovědi!