Nevýhody hybridního cloudu – co všechno bych měl vědět?
Zajímalo by mě, jaké jsou hlavní nevýhody hybridního cloudu, protože slyším různé názory na to, jestli je to dobrá volba pro firmy. Vím, že hybridní cloud kombinuje veřejný a soukromý cloud, což zní super, ale přemýšlím, jestli to opravdu není spíš past než výhoda. Mám obavy z potenciálních problémů s bezpečností a ochranou dat. Jak to vlastně funguje, když máte citlivé informace v soukromém cloudu a zároveň něco na veřejném? Může nastat nějaká situace, kdy dojde k úniku dat nebo k jiným bezpečnostním incidentům? A co provozní náklady? Není to nakonec dražší než mít všechno na jednom místě? Slyšel jsem, že správa hybridního cloudu může být složitá a že potřebujete odborníky, aby to vše správně nastavili a spravovali. Je pravda, že se mohou objevit problémy s integrací systémů a aplikací mezi různými cloudy? Jak moc je to náročné a časově vyčerpávající? A co závislost na poskytovatelích služeb? Pokud se něco stane s jedním z poskytovatelů, jak moc to ovlivní celý hybridní systém? Mohli byste mi prosím přiblížit i další možné nevýhody a rizika spojená s touto technologií? Opravdu bych rád pochopil všechny aspekty hybridního cloudu předtím, než se rozhodnu pro nějaké řešení.