Jak začít s migrací dat do cloudu?
Zdravím všechny, chci se zeptat, jak vlastně správně začít s migrací svých dat do cloudu. Mám pocit, že už je na čase přejít na modernější řešení a cloudová úložiště mi připadají jako skvělá volba, ale vůbec nevím, kde začít. Uvažuju o různých poskytovatelích, jako je Google Drive nebo třeba AWS, ale je toho tolik, že se v tom ztrácím. Je potřeba mít nějaké speciální znalosti nebo dovednosti pro to, aby to vše fungovalo jak má? Jak vlastně zjistit, kolik dat mám a co všechno bych měl migrovat? Mám také obavy ohledně bezpečnosti a soukromí svých dat. Jak tohle všechno vyřešit? Co když se na něco zapomene nebo dojde k nějakému problému během migrace? Jak dlouho takový proces obvykle trvá a co všechno si mám předem připravit? Budu potřebovat nějaký specializovaný software pro migraci nebo jsou dostupné jednoduché nástroje, které to zvládnou za mě? A co zálohování? Mám si zálohovat všechna data předem nebo se na to můžete spolehnout v cloudu? Každá rada by pomohla, protože se v tom opravdu nevyznám a chci, aby ta migrace proběhla co nejhladčeji.