Co by mělo být v konfiguraci Nginx pro zvýšení rychlosti?
Zajímalo by mě, co všechno bych měl udělat pro optimalizaci Nginx, aby mi web běžel rychleji. Jaké parametry nebo direktivy mám nastavit, aby se snížil čas načítání stránek? Slyšel jsem něco o gzip kompresi a cache, ale nejsem si jistý, jak to přesně nastavit. Můžete mi poradit, co všechno zahrnout do konfigurace Nginx pro zvýšení výkonu? Taky by mě zajímalo, jestli jsou nějaké tipy na optimalizaci obrázků nebo statických souborů přímo v rámci Nginx. Jaké další přístupy k optimalizaci zatížení serveru existují? Co třeba HTTP/2, má to smysl používat? Když už mluvím o tomhle, jak je to s parametry jako worker_processes a worker_connections? Mám je nastavovat podle počtu CPU nebo nějak jinak? Rád bych věděl i něco o SSL a jeho vlivu na rychlost. Jak mám nastavit SSL, abych neztrácel na rychlosti? Existují snad nějaké nástroje nebo příkazy pro testování výkonu po provedení změn v konfiguraci? Jak zjistím, jestli tyto změny opravdu fungují? Ve zkratce – co všechno zahrnout do Nginx konfigurace, aby byl výkon co nejlepší a web běžel jako vítr?