Proč se stále vzdělávat v IT, když už mám práci?
Mám práci v IT a občas se mi zdá, že učení je už zbytečné. Mám pocit, že když už dělám tu práci, tak bych měl být spokojenej a stačilo by mi získané znalosti. Ale čím dál častěji přemýšlím, jestli to není špatně. Všude okolo sebe slyším, jak je důležité být neustále v obraze, sledovat nové trendy a technologie. Jenže proč vlastně? Co když zůstanu u toho, co umím teď? Nemůžu být přece jenom spokojený s tím, co mám? Nevadí snad, že se nebudu učit nové programovací jazyky nebo technologie jako cloud computing a podobně? Je opravdu nutné věnovat čas online kurzům nebo školením? Jak to vlastně ovlivňuje moji kariéru a možnosti budoucího postupu? Připadá mi, že mnoho kolegů neustále studuje něco nového a já si říkám, jestli bych se měl cítit špatně, když mi to přijde jako zbytečnost. Jaké jsou výhody kontinuálního vzdělávání v IT? Co když se za pár let objeví něco nového a já na to nebudu připravený? Jak bych měl najít rovnováhu mezi prací a učením? Odpovědět na tyhle otázky je pro mě těžké a rád bych věděl, co si o tom myslíte vy ostatní. Kdybyste měli poradit někomu jako já, který má už práci, ale přemýšlí o tom, zda se pořád vzdělávat nebo ne, co byste doporučili?