Jaké nástroje doporučujete na zálohování databází?
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti se zálohováním databází a jaké nástroje byste doporučili pro efektivní a spolehlivé zálohy. Je mi jasné, že existuje celá řada řešení, ale já bych rád znal konkrétní tipy. Mám na mysli jak software pro automatizaci záloh, tak i různé skripty nebo služby, které by mi mohly usnadnit práci. Chci zálohovat hlavně MySQL databáze, ale zajímají mě i jiné možnosti, pokud byste měli nějaké dobré nápady. Jakou metodiku obvykle používáte? Děláte to ručně, nebo máte nastavené nějaké automatizované úlohy? Zajímalo by mě také, jak často zálohujete a jestli máte nějaké zkušenosti s obnovou dat z těchto záloh, protože to je pro mě také důležitý aspekt. A co třeba cloudové služby? Používáte něco jako Amazon S3 nebo Google Cloud pro ukládání záloh? Jaký je váš názor na tyto možnosti v porovnání s tradičními lokálními zálohami? Vím, že zabezpečení a šifrování jsou důležité, takže pokud máte tipy i na tohle, budu rád! Omlouvám se za všechny ty otázky najednou, ale opravdu nemám moc zkušeností a chci to udělat správně od začátku. Díky moc za vaše rady!