Co dělat, když server nezačne bootovat?
Mám problém se serverem, který prostě nechce naběhnout. Je to starší stroj a měl jsem takové tušení, že by mohl mít problémy s hardwarem, ale teď nevím, jestli se mi to jen zdá nebo jestli je to opravdu ono. Zkusil jsem ho restartovat několikrát, ale pořád nic. Jen se rozsvítí kontrolky a pak se objeví černá obrazovka. Zkoušel jsem i odpojit všechny externí zařízení, aby se ujistil, že problém není tam, ale ani to nepomohlo. V BIOSu jsem taky byl a všechno vypadá v pořádku, alespoň co se týče nastavení. Nevíte, jestli by mohl být problém s diskem? Nebo jestli by pomohlo zkusit resetovat nastavení BIOSu? Mám strach, že bych mohl přijít o data. Také by mě zajímalo, jestli existují nějaké speciální diagnostické nástroje, které bych mohl použít pro zjištění toho, co se děje. Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto typem problému? Co byste doporučili jako první kroky? Opravuji servery už nějakou dobu, ale tohle mě docela vyvádí z míry, protože nevím, kde začít hledat. Různé rady by byly skvělé, ať už jde o jednoduché věci jako kontrola kabelů nebo složitější diagnostiku. Děkuji za jakoukoli pomoc!