Jak začít s diskovou virtualizací na našem serveru?
Zdravím všechny, chci se zeptat, jak začít s diskovou virtualizací na našem serveru. Mám trochu zkušeností se správou serverů, ale nikdy jsem tohle nedělal. Chtěl bych vědět, co všechno potřebuji mít na paměti, abych mohl úspěšně virtualizovat disky. Jaký software je nejlepší pro diskovou virtualizaci? Opravdu je nutné mít speciální hardware, nebo to zvládne i běžný server? Zkoušel jsem si něco přečíst o různých typech virtualizačních technologií a slyšel jsem o hypervisorech, ale nejsem si jistý, co přesně to znamená pro mou situaci. Jaké jsou rozdíly mezi různými typy virtualizace a co byste doporučili pro začínající server? Myslím si, že bych chtěl zkusit něco jako VMware nebo Hyper-V, ale nevím, který z těchto dvou je lepší pro malé firmy. A co zálohování? Jakým způsobem mohu zálohovat virtuální disky a je to složité? Slyšel jsem také něco o cloudu a nevím, zda je lepší mít virtualizaci na vlastním hardware nebo ji outsourcovat do cloudu. Jaké jsou výhody a nevýhody obou přístupů? Každopádně bych byl vděčný za jakékoli rady nebo tipy od těch, kteří s tím mají zkušenosti. Děkuji.