Který serverový operační systém je nejbezpečnější pro hosting webových stránek?
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat na něco, co mě už nějakou dobu zajímá. Vím, že existuje spousta různých operačních systémů, které se dají použít pro hosting webových stránek, ale jaký je podle vás ten nejbezpečnější? Mám na mysli nejen běžné OS jako Windows Server nebo různé distribuce Linuxu, ale i méně známé alternativy. Slyšel jsem, že některé linuxové systémy jsou lepší z hlediska zabezpečení a aktualizací, ale nevím, co si o tom myslet. Jaké máte zkušenosti s různými servery a operačními systémy? Jak důležité je zabezpečení pro webhosting a jaké konkrétní funkce nebo možnosti by měl mít ten "nejbezpečnější" systém? Taky by mě zajímalo, jestli je bezpečnost jen o tom operačním systému nebo jestli hrají roli i další faktory jako například konfigurace serveru, firewall nebo pravidelné aktualizace. Co si o tom myslíte? Jaké doporučení byste dali někomu, kdo teď uvažuje o zřízení serveru pro hosting webových stránek a chce mít jistotu, že bude co nejvíce chráněný před útoky a hrozbami? Dík za jakékoli rady!