Jak můžu zrychlit svůj server pomocí Python skriptu?
Mám server a poslední dobou mi přijde, že se nějak zpomalil. Snažil jsem se optimalizovat nastavení a vyměnit některé komponenty, ale pořád to není ono. Přemýšlel jsem, jestli by mi nějaký Python skript mohl pomoct s jeho zrychlením. Vím, že Python není úplně ten nejrychlejší jazyk, ale slyšel jsem, že se dají napsat skripty na automatizaci různých úkolů. Mám na mysli třeba monitorování výkonnosti serveru nebo optimalizaci využití paměti a procesoru. Nevíte, jestli existují nějaké konkrétní knihovny nebo nástroje v Pythonu, které bych mohl využít pro zrychlení svého serveru? Třeba něco jako správa procesů nebo sledování zatížení disků? A co třeba cache? Měl bych na to použít Redis nebo něco jiného? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké osvědčené příklady skriptů, které už někdo vytvořil a fungují dobře. Jsem spíš začátečník v programování s Pythonem, takže jakékoliv tipy nebo odkazy na tutoriály by byly skvělé. Jaké máte zkušenosti s použitím Pythonu pro zrychlení serverů? Fungovalo to u vás? Dík za každou radu!