Jak mohu zrychlit načítání svého API?
Mám takový problém, že moje API se načítá docela pomalu a já už nevím, co s tím. Zkoušel jsem různé optimalizace, ale asi to není dost. Přemýšlím, jestli by mohlo pomoci nějaké kešování nebo jestli je lepší pracovat s databází jinak. Třeba jaký je nejlepší způsob, jak nastavit endpointy, aby byly rychlejší? Mám dojem, že nějaké požadavky trvají příliš dlouho, ať už jde o zpracování dat nebo jejich přenos. Používám REST, ale přemýšlím o GraphQL, jestli by to nemohlo zrychlit odezvu. Vím, že optimalizace dotazů do databáze může hrát velkou roli, ale jak to udělat správně? Jestli někdo máte zkušenosti s laděním výkonu API, budu vděčný za jakékoli tipy. Mám server na VPS a zdá se mi, že občas nestíhá. Jakou roli hraje konfigurace serveru v rychlosti API? Taky mě zajímá, zda má smysl monitorovat API a jaké nástroje na to použít. Je dobré používat nějaké CDN pro urychlení načítání? Zkrátka, co všechno bych měl zvážit při snaze o optimalizaci výkonu svého API? Díky za všechny rady a zkušenosti!