Serverovny.cz/Fórum/Jak spojit dvě API bez programování?

Jak spojit dvě API bez programování?

Když jsem se začal zabývat různými službami a aplikacemi, narazil jsem na problém, který mě dost trápí. Mám dvě API, které bych chtěl propojit, ale pravda je taková, že s programováním nejsem zrovna kamarád. Vím, že existují různé platformy a nástroje, které by mohly pomoci s integrací API, ale většina z nich vypadá dost složitě a já bych rád udělal něco bez psaní kódu. Zkoušel jsem hledat nějaké návody nebo tipy, jak na to, ale většinou se to točí kolem programování a skriptování, což je přesně to, co se snažím vyhnout. Existují snad nějaké uživatelsky přívětivé nástroje nebo aplikace, které mi umožní spojit tyto dvě API? Třeba něco jako Zapier nebo Integromat? Jaké jsou možnosti pro lidi jako já, kteří nemají technické znalosti? Je možné nějakým způsobem využít přímo webové rozhraní k nastavení automatizace mezi těmito API? Jaké konkrétní kroky bych měl podniknout? Budu rád za každý tip nebo zkušenost, kterou máte. Děkuji!

153 slov
1.5 minut čtení
28. 3. 2024
Blanka Tvrdíková

Jasně, bez programování to jde! Zkus se podívat na platformy jako Zapier nebo Make (dřív Integromat). Tyhle nástroje jsou fakt uživatelsky přívětivé a většinou mají drag-and-drop rozhraní, takže nemusíš nic kódovat. Můžeš si tam nastavit různé spouštěče a akce mezi těmi API. Třeba když něco přidáš do jedné aplikace, tak to automaticky pošle data do té druhé. Na obou platformách najdeš šablony, které ti pomůžou začít rychleji. Postup je většinou takový, že se přihlásíš, vybereš aplikace, které chceš propojit, a pak si nastavíš, co se má dít. Není to nic složitýho, stačí jen pár kliknutí a jsi hotovej. Takže klidně zkus tyhle možnosti a uvidíš, jak to půjde!

108 slov
1.1 minut čtení
19. 1. 2025
Bedřich Buchta

Existuje pár nástrojů, co ti můžou pomoct propojit API bez programování. Jak už jsi zmínil, Zapier a Integromat (teď se to jmenuje Make) jsou super volby. Oba mají intuitivní rozhraní, kde si můžeš nastavit automatizace pomocí drag and drop. V podstatě vybereš trigger z jednoho API a pak akci z druhého API. Je to dost jednoduchý, i když se můžeš na začátku cítit ztracený.

Další možnost je třeba Automate.io, to funguje podobně jako ty předchozí. Zkus se podívat i na Pipedream, což je něco mezi kódem a bezkódovým řešením – ale myslím, že s tím už bys potřeboval nějaké základní znalosti.

Pokud chceš fakt jednoduchost, tak se drž Zapieru nebo Make. Krok za krokem tě provedou nastavením a většinou mají i dobré návody. Jen si dej pozor na limity zdarma, protože jakmile začneš používat víc akcí, můžeš narazit na placenou verzi. Tak hodně štěstí a snad se ti podaří spojit ty API! Nezapomeň si pořádně projít dokumentaci těch služeb, tam najdeš užitečné tipy.

161 slov
1.6 minut čtení
19. 1. 2025
Ludmila Králová
Serverovny.cz/Články/API integrace
Integrace více API: Jak efektivně spojit různé systémy pro hladký chodTento článek se zabývá principy a technikami integrace různých API, které umožňují zlepšit interoperabilitu mezi systémy. Získejte tipy a triky pro ef...
1000 slov
10 minut čtení
6. 3. 2022
Petra Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky