Může AI automaticky opravovat chyby na serverech?
Zajímalo by mě, jestli existuje nějaký systém nebo technologie, která by mohla automaticky opravovat chyby na serverech pomocí umělé inteligence. Třeba když se objeví nějaké problémy s výkonem, nebo když server přestane fungovat jak má, mohlo by něco takového zasáhnout a problém vyřešit bez zásahu administrátora? Představte si situaci, kdy server spadne kvůli chybě v kódu nebo špatné konfiguraci – bylo by možné mít AI, která by nejen identifikovala příčinu problému, ale také provedla potřebné úpravy sama? Jak moc je to realistické, a co vlastně taková AI potřebuje k tomu, aby byla efektivní v těchto situacích? Mám pocit, že cílem většiny administrátorů je minimalizovat prostoje a zefektivnit údržbu serverů, takže by mě zajímalo, jestli už někdo experimentoval s tímto způsobem řešení problémů. Může AI analyzovat logy a na základě toho provést opravy? Jaké technologie za tím stojí? Je to ještě hudba budoucnosti, nebo už jsou nějaké příklady, kde se to využívá v praxi? Jaké jsou limity takové technologie? Myslíte si, že by to mohl být dobrý směr pro rozvoj serverové infrastruktury?