Deska s AMD nebo Intel procesorem pro server?
Zdravím, řeším teď výběr základní desky pro server a nejsem si úplně jistý, jestli jít do AMD nebo Intel. Mám nějaké zkušenosti s oběma, ale tentokrát bych chtěl udělat pořádný krok kupředu. Server bude sloužit hlavně pro virtualizaci a pár webových aplikací, tak se snažím zamyslet nad tím, co by mohlo být lepší volba. Zajímá mě, jaký má každý z těchto procesorů výkon, stabilitu a také co se týče spotřeby energie. Ty AMD procesory mi přijdou dost silné a cenově dostupné, na druhou stranu Intel má zase tu svoji reputaci v oblasti serverových technologií. Jak to vlastně vypadá s kompatibilitou základních desek? Rád bych věděl, zda mám zvolit spíš desku určenou pro servery nebo něco víc univerzálního. Co říkáte na možnosti upgradu? V budoucnu plánuju možná přidat další RAM nebo procesory. Je lepší sáhnout po něčem co už je osvědčené nebo zkusit nové modely? A co podpora ovladačů a softwaru? Je to nějak zásadně jinak mezi těmito dvěma variantami? Budu vděčný za jakékoliv tipy a výhody či nevýhody obou možností. Děkuju!