Co musím vědět před nasazením load balanceru na web?
Zdravím všechny, chci se zeptat, co všechno bych měl zvážit, když se chystám nasadit load balancer na svůj web. Mám nějaké základní znalosti o serverech a infrastruktuře, ale obávám se, že jsem si nevšiml nějakých důležitých detailů, které by mi mohly ušetřit spoustu problémů v budoucnu. Jaké jsou klíčové faktory, které bych měl mít na paměti před tímto krokem? Například, jaký typ load balanceru je nejlepší vybrat pro konkrétní potřeby mého webu? Co se týče výkonu a škálovatelnosti, jak moc to ovlivní návštěvnost a zatížení serveru? A co bezpečnost – jsou nějaké specifické hrozby nebo výzvy, které bych měl mít na paměti? Zajímalo by mě také, jakou roli hraje konfigurace DNS v celém procesu a jestli je potřeba udělat nějaké speciální nastavení. A co monitorování a údržba – jaké nástroje nebo metody bych měl použít k tomu, abych zajistil, že load balancer funguje správně a aby nedošlo k žádným výpadkům? Pokud máte někdo zkušenosti s nasazením load balanceru na webové aplikace, budu vděčný za jakékoliv tipy a rady. Rád bych se vyhnul běžným chybám, které by mohly ovlivnit uživatelskou zkušenost. Děkuju!