Jak funguje vyvažování zátěže v praxi? Může mi to někdo vysvětlit?
Zajímalo by mě, jak konkrétně funguje vyvažování zátěže v praxi, protože jsem o tom slyšel, ale nikdy jsem se do hloubky nezamýšlel nad tím, co to vlastně všechno obnáší. Když mluvíme o serverech a serverové infrastruktuře, tak se mi pořád vrací myšlenka na to, jak vlastně rozdělují práci mezi více serverů. Možná je to něco jako když máte spoustu lidí a potřebujete, aby každý měl svůj úkol, abyste všechno zvládli rychleji a efektivněji. Zajímalo by mě, jestli se používají nějaké speciální algoritmy pro rozhodování o tom, kam směřovat příchozí dotazy nebo požadavky. Také bych chtěl vědět, jestli se vyvažování zátěže aplikuje jen v rámci jedné datacentra nebo také mezi více lokalitami. Mám pocit, že je důležité i sledovat výkon každého serveru a že existují nástroje či technologie, které to umožňují. Když se například jeden server začne přetěžovat, jak to systém pozná a co se pak děje? Jde to všechno na automatizaci, nebo je potřeba nějaká lidská intervence? A jaké jsou vlastně výhody vyvažování zátěže? Zrychlení načítání stránek pro uživatele? Jak to souvisí s dostupností a spolehlivostí celého systému? Všechno mi to přijde jako velmi fascinující téma a rád bych se dozvěděl víc od někoho, kdo s tím má zkušenosti. Dík za jakékoli info!