Co je to CDN a jak mi pomůže s rychlostí webu?
Zajímalo by mě, co přesně je CDN. Slyšel jsem, že to má něco společného s rychlostí načítání webových stránek, ale moc tomu nerozumím. Jak vlastně funguje a proč by měla být důležitá pro moje webové stránky? Mám osobní blog a už jsem si všiml, že když se na něj pokusí dostat lidi z různých částí světa, někdy se načítá pomalu. Myslím, že to může mít vliv na to, jak lidé vnímají kvalitu mého obsahu, a samozřejmě i na SEO. Také bych rád věděl, jestli je složité CDN nastavit a jaké jsou náklady spojené s jeho používáním. Zajímalo by mě i to, zda existují nějaké konkrétní poskytovatelé, které byste doporučili nebo naopak nedoporučili. Jakmile se rozhodnu pro CDN, co všechno budu muset udělat, abych ho úspěšně integroval do svého webu? Rád bych dostal nějaké rady nebo tipy od těch, kteří už mají zkušenosti s tímto řešením. Bude mi CDN skutečně schopno pomoci se zrychlením načítání stránek a zlepšením celkového uživatelského zážitku? Jaký má vliv na výkon webu a co všechno bych měl mít na paměti předtím, než se do toho pustím?