Serverovny.cz/Fórum/Který software na zálohování serverových dat je nejlepší a nejjednodušší?

Který software na zálohování serverových dat je nejlepší a nejjednodušší?

Zdravím všechny, potřeboval bych poradit ohledně zálohování serverových dat. Pracuji na malém projektu, který se začíná rozrůstat, a už teď mám obavy o ztrátu důležitých dat. Jsem si vědom, jak je důležité mít pravidelnou zálohu, ale jsem trochu ztracený v tom, jaký software vlastně použít. Existuje tolik různých nástrojů na trhu, že nevím, co by bylo pro mě nejvhodnější. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké tipy na software, který je snadno ovladatelný a nezabere mi hodiny nastavování. Také by pomohlo, kdyby to bylo něco, co zvládnou i lidé bez hlubokých technických znalostí, protože nejsem úplný expert, spíš takový nadšenec. Setkal jsem se s několika názvy jako Acronis, Veeam nebo EaseUS, ale nevím, který z nich je opravdu ten nejlepší. Rád bych slyšel vaše zkušenosti – co vám fungovalo a co ne? Jaké máte tipy na jednoduché nastavení a jak často zálohujete? Jaká je nejlepší praxe v této oblasti? Dík za pomoc!

151 slov
1.5 minut čtení
11. 10. 2024
Jaroslava Háchová

Několik tipů ohledně zálohování. Osobně doporučuji EaseUS Todo Backup, je to fakt jednoduchý a hodně intuitivní. Můžeš si nastavit plánované zálohy, což je super, nemusíš na to myslet. Acronis je taky fajn, ale mně přišel trochu komplikovanější na začátku. Veeam je skvělý pro větší firmy, ale pro menší projekty může být nadbytečný. Zálohy bych doporučil dělat alespoň jednou týdně, ideálně i častěji, pokud máš hodně změn. Využít cloudové služby jako Google Drive nebo Dropbox pro další úschovu je taky dobrý nápad. Důležitý je mít zálohu na jiném místě než přímo na serveru, v případě poruchy. Takže držím palce ať se ti to podaří nastavit!

104 slov
1 minut čtení
19. 1. 2025
Zuzana Blažková

Když hledáš software na zálohování, tak doporučuji podívat se na Acronis. Má to celkem intuitivní rozhraní, takže se v tom neztratíš, i když nejsi technický typ. Navíc je tam hodně možností, co a jak zálohovat, včetně cloudových variant. Veeam je super pro větší projekty a servery, ale může být složitější na nastavení. Pokud hledáš něco opravdu jednoduchého, tak EaseUS Backup je taky fajn a funguje dost dobře pro menší uživatelské potřeby. Co se týče pravidelnosti, tak bych doporučil zálohovat aspoň jednou týdně, ideálně po každé větší změně v datech. Je dobrý mít plán a držet se ho. Takže shrnuto - Acronis nebo EaseUS pro jednoduchost, Veeam když chceš něco víc. Nezapomeň si vyzkoušet trial verze, abys viděl, co ti nejlépe sedne.

121 slov
1.2 minut čtení
19. 1. 2025
Milan Vojtěch
Serverovny.cz/Články/Nástroje pro zálohování dat
Nejefektivnější metody zálohování serverových datPřehled různých metod zálohování dat na serverech a jejich efektivita. Zjistěte, jaké zálohovací strategie jsou pro vaše údaje nejlepší.
1000 slov
10 minut čtení
13. 1. 2024
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky