Jaký je rozdíl mezi kontejnerizací a tradičním hostováním?
Zajímalo by mě, co přesně znamená kontejnerizace a jak se to liší od tradičního hostování. Vím, že hodně lidí mluví o kontejnerech jako o moderním způsobu, jak spravovat aplikace a služby, ale nejsem si úplně jistý, jaký je hlavní rozdíl mezi tímto přístupem a tím, co jsem zvyklý mít na serverech. Jak to vlastně funguje? Když jsem dřív hostoval na serveru, měl jsem tam prostě nainstalovaný operační systém, aplikaci a všechno běželo na stejném prostředí. Teď slyším o kontejnerech, které prý umožňují izolaci procesů a snadnější nasazení. Může mi někdo vysvětlit, proč by někdo měl zvolit kontejnerizaci místo klasického hostování? Má to nějaké výhody pro škálovatelnost nebo rychlost nasazení? A co bezpečnost? Mám obavy o to, jak to všechno funguje dohromady. Slyšel jsem i o technologiích jako Docker nebo Kubernetes a rád bych pochopil, jak se tyto systémy vztahují k tradičnímu hostování. Je ten přechod na kontejnerizaci opravdu tak revoluční, jak se říká? Nebo je to spíš jen další trend v IT světě? Děkuji za každou radu a vysvětlení.