Jaké jsou hlavní problémy při migraci operačního systému na cloud?
Když přemýšlím o migraci našeho operačního systému na cloud, mám stále spoustu otázek a obav. Zajímalo by mě, co všechno je potřeba vzít v úvahu, protože jsem slyšel, že to může být docela složité. Jaké jsou vlastně nejčastější problémy, které lidi zažívají během tohoto procesu? Například, jak je to s kompatibilitou aplikací a dat? Mám strach, že některé naše starší programy nebudou fungovat tak, jak mají. Co když se data během migrace ztratí nebo poškodí? To by bylo hrozné! A co bezpečnost? Jak se dá zajistit, že naše citlivé informace budou v cloudu chráněny před útoky? Slyšel jsem, že cloudové služby mohou mít občas výpadky. Jak moc to ovlivňuje provoz a funkčnost systému? Opravdu si nemyslím, že bychom si mohli dovolit mít systém mimo provoz, i když jen na krátkou dobu. Jaké jsou tedy nejlepší praktiky pro plánování migrace? Měli bychom začít s testovacím prostředím nebo zvolit jiný přístup? Rád bych také znal názory dalších lidí, kteří už tuto zkušenost mají. Kdy je vlastně nejlepší čas na migraci? Je lepší to udělat najednou nebo postupně přes určité období? Kdo by mi mohl pomoci s tímto procesem? Myslíte, že se vyplatí najmout odborníky nebo si to mohu zvládnout sám? Děkuji všem za rady a tipy, cokoliv bude užitečné!