Co dělat když se během migrace něco pokazí?
Jsem ve fázi migrace svého serveru a najednou se stalo něco neočekávaného. Všechny přípravy, hodiny strávené plánováním a ověřováním, a teď tohle. Mám pocit, že něco nefunguje tak, jak by mělo. Ztratil jsem data? Našel jsem nějaké chyby v konfiguračních souborech, které jsem předtím vůbec nezaznamenal. Mám teď strach, že pokud to nezvládnu opravit, bude to mít katastrofální následky. Jak bych měl postupovat, když se během migrace objeví problémy? Je lepší pokusit se problém vyřešit sám, nebo bych měl raději kontaktovat technickou podporu? Co když si nejsem jistý tím, co vlastně způsobilo tyto chyby? Existují nějaké kroky, které by mi mohly pomoci minimalizovat ztráty a dostat se zpět do funkčního stavu? Jaké nástroje nebo techniky bych mohl použít pro diagnostiku a opravu chyb? A co když si uvědomím, že jsem udělal nějakou zásadní chybu v postupu migrace? Jaké jsou nejlepší praktiky pro prevenci podobných problémů v budoucnu? Kde začít, pokud nemám žádné zálohy? Věřím, že nejsem sám, kdo se potýká s těmito obavami. Jaké máte zkušenosti s migrací serverů a co byste doporučili v takových situacích?