Proč zvolit Debian pro cloudové služby?
Zajímalo by mě, proč by měl někdo zvolit Debian jako operační systém pro cloudové služby? Slyšel jsem, že je to jedna z nejoblíbenějších distribucí mezi administrátory serverů a že je stabilní a spolehlivý, ale co to vlastně znamená v kontextu cloudu? Jaké konkrétní výhody přináší Debian při nasazení ve virtuálním prostředí nebo při správě serverů? Je to jen o jeho stabilitě, nebo jsou i jiné důvody, proč by si ho někdo měl vybrat? Taktéž bych rád věděl, jaká je podpora pro různé cloudové platformy a zda existují nějaké specifické nástroje nebo balíčky, které se s Debianem snadno používají. Je Debian vhodný pro malé projekty stejně jako pro velké enterprise aplikace? A co bezpečnost? Jak si stojí vůči jiným distribucím z hlediska zabezpečení v cloudu? Vlastně bych se rád dozvěděl i něco o komunitě kolem Debianu a jak aktivně pomáhá uživatelům s problémy, které se mohou objevit při provozu cloudových služeb. Mám pocit, že v poslední době se stále více lidí zajímá o open-source řešení pro jejich potřeby v oblasti IT, tak mě zajímá, co dělá právě Debian tak atraktivní volbou pro tuto oblast.