Co dělat, když servery špatně reagují na změny teploty?
Nedávno jsem narazil na problém, který mě dost trápí a chtěl bych se s vámi podělit o své myšlenky a zkušenosti. Mám servery, které jsou umístěny v datovém centru, ale jakmile teplota začne kolísat, cítím, že se něco děje. Servery se někdy zpomalují nebo dokonce padají. Ať už jde o příliš vysoké teploty v létě nebo chladné noci v zimě, chci najít způsob, jak zajistit stabilní provoz bez ohledu na počasí. Jaké máte zkušenosti s tímto problémem? Co všechno může ovlivnit reakci serverů na změny teploty? Zkoušel jsem několikrát regulovat klimatizaci v serverovně, ale pořád mám pocit, že to není dostatečné řešení. Měli byste nějaké tipy na monitorování teploty? Jaké nástroje používáte pro sledování podmínek v serverovně? A co třeba umístění serverů? Myslíte, že je důležité mít servery umístěné ve speciálně navržených skříních nebo je to spíš detail? Také přemýšlím, jestli investice do lepšího chlazení opravdu přinesou nějaký významný rozdíl. Jaké technologie byste doporučili? Vím, že některé servery mají vlastní ventilaci, ale je to vždycky dostačující? Rád bych slyšel vaše názory a rady. Děkuji!